Siirry sisältöön

mobile icon menu
Etusivu
mobile icon menu
Tietoja yrityksestä
mobile icon menu
Kielipalvelut
mobile icon menu
Erikoisalamme
mobile icon menu
Artikkelit
mobile icon menu
Blogimme
mobile icon menu
Yhteystiedot
mobile icon menu
Lähetä sähköpostia
icon menu
Etusivu
icon menu
Tietoja yrityksestä
icon menu
Kielipalvelut
icon menu
Erikoisalamme
icon menu
Artikkelit
icon menu
Blogimme
icon menu
Yhteystiedot
icon menu
Lähetä sähköpostia

Marisin uutisia

Maris Multilingualiin liittyviä uutisia

Maris Multilingualille uusi toimitusjohtaja

Danilo Monaco on nimitetty Maris Multilingual Oy:n toimitusjohtajaksi  8.5.2023 alkaen. Hän on kokenut käännösalan konkari, joka on toiminut monissa keskeisissä rooleissa ja johtotehtävissä Euroopan ja Pohjoismaiden merkittävimmissä kielialan yrityksissä.

Samalla yrityksen johdossa vuodesta 2001 toiminut Maarit Satukangas-Pohjola jää eläkkeelle. ”On upeaa jättää yrityksen johto näin osaaviin käsiin”, hän toteaa. ”Uskon, että se varmistaa yritykselle erinomaisen kyvykkyyden vastata asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin nopeasti kehittyvässä toimintaympäristössä.”

Maris Multilingual Oy liitettiin viime kesänä yrityskaupassa kansainväliseen Nordtextiin. Toimintojen yhdistäminen on saatu hyvään alkuun, ja uuden toimitusjohtajan valinta tuo lisävauhtia toiminnan ja palveluiden kehittämiseen. Asiakkaille muutos näkyy entistä joustavampina palveluina laajentuneen kielivalikoiman ja paremman teknisen osaamisen myötä.

Danilo Monaco siirtyy Maris Multilingualin palvelukseen Acolad Groupista, jossa hän vastasi Pohjoismaiden ja Saksan toiminnoista. Hänellä on erittäin laaja kokemus johtamisesta sekä rajat ylittävästä tiimityöstä ja erikoisalueina asiakashallinta, prosessien optimointi sekä kokonaisvaltainen laadunhallinta.

Hän on hyvin tunnettu kielialan vaikuttajana ja arvostettu puhuja niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin alan tapahtumissa.

Maris Multilingualiin Danilo tuo vankan osaamisensa käännösalalta sekä kansainvälisten yritysten johtotehtävistä saamansa monipuolisen kokemuksen ja näkemyksen. Tavoitteena hänellä on kehittää yrityksestä entistä asiakaslähtöisempi, palveleva ja ketterä kieli- ja viestintäalan kumppani, jolla on syvät juuret ja erinomainen asiakaspalvelu Suomessa ja kyky hyödyntää parasta asiantuntemusta kaikkialta Euroopasta.

Danilo tutustuu mielellään kaikkiin asiakkaisiimme, ja hänet tavoittaa puhelimitse, sähköpostitse tai vaikkapa LinkedIn-verkostossa.

Yhteystiedot:

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/danilomonaco/

Sähköposti: danilo.monaco@nordtext.com

Puhelin: +358 40 367 6662

Nimitysuutisia

Erika Hyttinen on nimitetty 1.3.2023 uuteen rooliin nimikkeellä Technical Project Lead.

Tässä roolissa hänen tehtäviinsä sisältyy muun muassa käännösprojektien teknisten vaatimusten tunnistaminen ja ratkaisujen löytäminen, työn valvonta sekä työtiimin muiden jäsenten tukeminen teknisissä tehtävissä.

Lisäksi hän koordinoi käännösprojekteja, ohjaa projektinhallintatoimintojen sekä prosessien yhtenäistämistä sekä huolehtii teknisen henkilöstön hankinnasta ja kouluttamisesta.

Erika tuli Maris Multilingualin palvelukseen projektikoordinaattoriksi vuonna 2017. Hän on valmistunut tradenomiksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulun johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmasta erikoisalanaan yritys- ja yhteisöviestintä ja opiskelee tietojenkäsittelyä Laurea-ammattikorkeakoulussa.

 

Maris Multilingual Oy ja Nordtext SIA yhdistyvät

Maris Multilingual Oy kansainvälistyy ja yhdistää voimansa latvialaisen Nordtextin kanssa.

Nordtext SIA on kasvava, vuonna 2006 perustettu käännös- ja kielipalveluiden tarjoaja, joka keskittyy erityisesti teknisiin ja biotieteiden aloihin sekä terveys- ja hyvinvointialoihin. ISO 17100:2015 -sertifioitu yritys toimii pääasiassa Pohjois-Euroopan alueella, ja kauppa vahvistaa sen toimintaa Suomessa, jossa sillä on jo entuudestaan merkittäviä asiakkaita.

Maris Multilingual Oy saa kaupassa lisää monipuolista osaamista sekä vahvistusta muun muassa teknisiin resursseihin ja verkostoihin. Asiakkaillemme muutos näkyy entistä joustavampina, parempina ja monipuolisempina palveluina.

Heinäkuussa 2022 toteutuneessa kaupassa Nordtext osti Maris Multilingual Oy:n koko osakekannan. Molempien yhtiöiden toiminta jatkuu entiseen tapaan, ja kaikki työntekijät jatkavat entisissä tehtävissään.
Lue lisää

Hyvää juhannusta!

Toimistomme on kiinni juhannusaattona 24.6. Palaamme töihin juhannuksen jälkeisenä maanantaina ja autamme sinua mielellämme, joten ota yhteyttä, jos tarvitset apua kieliasioissa!

Hyvää juhannusta!

Marisin tiimi

 

Harjoittelupaikka kääntäjälle

Haemme harjoittelijaa kääntäjän tehtäviin.

Maris Multilingual on lahtelainen pitkän linjan käännöstoimisto. Meillä on monipuolista kokemusta eri toimialoilta, erityisesti tekniikkaan, markkinointiin, hyvinvointiin, matkailuun sekä elintarvike- ja IT-alaan liittyvistä käännöstöistä. Ydintiimimme toimii tiiviissä yhteistyössä kansainväliseen kumppaniverkostoomme kuuluvien ammattilaisten kanssa.

Meillä pääset tutustumaan monipuolisesti kääntäjän ja kielentarkistajan työhön. Tehtäviisi kuuluu pääasiassa ruotsin- ja englanninkielisten asiatekstien kääntäminen suomeksi sekä käännösten tarkistaminen kokeneiden kollegoiden opastuksella. Työssä käytetään nykyaikaisia käännösmuistiohjelmia.

Työntekijöillämme on yhteinen työpiste Lahdessa. Meillä voit tehdä joustavasti etätyötä, mutta kehittymisen, palautteenantamisen ja tiimihengen edistämiseksi toivomme, että pääset säännöllisesti (1­–2 kertaa viikossa) työpisteelle.

Edellytykset:

  • Käännösalan yliopisto-opinnot loppuvaiheessa
  • Erinomainen suomen kielen taito
  • Lähdekielinä englanti ja ruotsi, muu kielitaito plussaa
  • Innokas ja avoin asenne
  • Mahdollisuus yliopiston harjoittelutukeen.

Lähetä hakemus, CV, toivomasi harjoitteluajankohta ja muut mahdolliset lisätiedot ja mahdolliset asiaa koskevat kysymykset 11. helmikuuta 2022 mennessä osoitteeseen vm@maris.fi. Lisää viestin aiheriville merkintä ”Harjoittelu 2022”.

 

Hyvää joulunaikaa!

 

 

 

 

 

 

 

 

On aika rauhoittua joulun tunnelmaan. Tiimimme toivottaa sinulle hyvää joulua ja onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 2022!

Postiosoitteemme muuttuu

Korona tyhjensi toimistomme, joten päätimme luopua siitä kokonaan.

Sen tilalle hankimme yhteisen etätyöpisteen, jossa voimme halutessamme kokoontua ja käydä työskentelemässä yhdessä tai erikseen aina tilanteen ja työn vaatimusten mukaan. Työmme jatkuu siis niin kutsutulla hybridimallilla.

Muilta osin toimintamme jatkuu entisellään, eikä muutoksella ole vaikutusta asiakkaisiimme eikä palveluihimme.

Uusi postiosoitteemme on: Onnelantie 27 B 22, 15150 Lahti.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Hyvää itsenäisyyspäivää

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikä on Lukutulkki?

Yrityksemme 20-vuotismerkkipäivän lähestyessä on mukava muistella toimintamme alkuaikoja. Tuolloin toimimme Lahden teknologiahautomossa, jossa intoa puhkuen toimintaansa aloittelevien yritysten välillä syntyi monenlaista yhteistyötä ja synergiaa.

Yhden tällaisen yhteistyöideoinnin seurauksena lähti käyntiin teknisen kielenymmärryssovelluksen kehitys. Kyseessä oli aivan uudenlainen tuote, joka toimi Internetissä, sekin noihin aikoihin vielä varsin tuore ilmiö laajan yleisön käytössä. Termien hakuun käytettiin tuolloin yleisesti painettuja sanakirjoja.

Lue lisää

Kesän aukiolo

Toimistomme on auki normaalisti koko kesän, joten palvelemme sinua myös lomakaudella.

Kannattaa kuitenkin huomata, että kesälomat saattavat pidentää toimitusaikoja, joten ota meihin mahdollisuuksien mukaan hyvissä ajoin yhteyttä heti, kun tiedät tulevista käännöstarpeista, jotta toimitus onnistuu haluamanasi määräpäivänä.

Nappaa täältä avuksesi tilaajan tarkistuslista, joka muistuttaa, mitä tietoja kannattaa yleensä varautua toimittamaan, jotta tarjous ja toimitus sujuvat ilman turhia viivytyksiä.

Toivotamme kaikille hyvää kesää ja lomaa viettäville ihania, rentouttavia lomapäiviä!

 

Haluatko lisätietoja monikielisestä viestinnästä? Tilaa uutiskirjeemme niin saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi!