Palveluidemme tavoitteena on edistää ja tukea asiakkaidemme kansainvälistä toimintaa, ja on aina hienoa kuulla onnistumisista!

Alfaroc Logistics on Suomen suurimpia sisälogistiikan ja varastoinnin ulkoistamispalveluyrityksiä. Yritys palvelee teollisuuden ja kaupan alan yrityksiä, maahantuojia sekä verkkokauppoja, ja sillä on huippunykyaikainen logistiikkakeskus Lahdessa sekä toimipisteet Nastolassa, Raumalla, Helsingissä ja Vantaalla.

Alfaroc Logistics uudisti viime vuonna verkkosivustonsa, johon toimitimme englanninkieliset käännökset. Kun uusi verkkosivusto oli julkaistu, kansainvälinen kysyntä lähti nopeasti kasvuun ja yritykseen alkoi tulla yhä enemmän kyselyjä englannin kielellä. Vastaaminen ja neuvotteleminen vieraalla kielellä tuntui kuitenkin työläältä, sillä henkilöstön kielitaito oli päässyt ruostumaan.

 

Kansainvälisen kysynnän kasvu lisäsi kielitaidon tarvetta

Pystyäkseen paremmin palvelemaan vieraskielisiä asiakkaitaan yritys totesi tarvitsevansa kielitaidon päivitystä ja kielikoulutusta. Suunnittelimme yrityksen avainhenkilöille räätälöidyn englannin kielen koulutuksen, jossa muun muassa harjoiteltiin erilaisten liiketoimintatilanteiden hoitamista ja valmennettiin yrityksen edustajia kertomaan vakuuttavasti yrityksen palveluista ja toiminnasta.

Vieraiden kielten osaamista tarvitaan luonnollisesti kansainvälisessä liiketoiminnassa mutta nykypäivänä usein myös kotimaisten asiakkaiden kanssa, sillä suomalaisten yritysten johto- ja asiantuntijatehtävissä on yhä enemmän ulkomaalaissyntyisiä työntekijöitä. He eivät välttämättä osaa suomea lainkaan, joten keskusteluissa ja neuvotteluissa joudutaan usein käyttämään englantia.

On myös harmillista mutta väistämätöntä, että aktiivinen kielitaito ruostuu, jos sitä ei pääse harjoittelemaan. Vaikka omalla kielitaidolla pärjäisi mainiosti vaikkapa lomamatkalla tai netissä, ammattikäyttöön se ei välttämättä riitä. Liiketoiminnassa ja työpaikalla tarvitaan usein oman alan erityissanastoa ja tietynlaisiin ammatillisiin tilanteisiin sopivia ilmaisuja.

 

Syntyperäinen kouluttaja ja tarpeen mukaan räätälöity valmennus

Suomalaisten yritysasiakkaiden valmentamiseen perehtynyt syntyperäinen englannin kielen kouluttajamme kävi syksyn mittaan Alfaroc Logisticsin toimipaikassa viikoittain antamassa räätälöityä yksilö- ja pienryhmävalmennusta erilaisia liiketoimintatilanteita varten.

Kouluttajamme avulla kiperiä viestintätilanteita pääsi harjoittelemaan luontevasti turvallisessa ympäristössä. Alfarocin toimitusjohtaja Tiia Bister kiittelee mukavaa kouluttajaamme, joka osasi hyvin keskustella ja ohjata keskustelua monenlaisista aiheista.

“Asiointi Maris Multilingualin kanssa oli todella miellyttävää, heidän asiantuntijansa ovat mukavia ja asiantuntevia”, toteaa Bister.

 

Alfaroc Logistics Oy