Käännösalan kattojärjestön EUATC:n kansainvälinen konferenssi järjestettiin Brysselissä 3. toukokuuta teemanaan ”Translation Industry On The Move – Fasten Your Seatbelts!”

Käännösala muuttuu ja kehittyy nopeasti. Liiketoimintaympäristöön vaikuttavat esimerkiksi konekääntämisen ja kieliteknologian kehitys sekä uudet tieto- ja viestintätekniset verkko- ja mobiilisovellukset. Kansainvälisen toiminnan lisääntyminen ja viestintätapojen monipuolistuminen lisäävät käännöspalvelujen tarvetta ja luovat kysyntää myös uudenlaisille kielipalveluille. Kuten INTEREL Belgiumin puheenjohtaja Jean-Léopold Schuybroek totesi esityksessään, elämme ”viestinnän aikakautta”.

Belgian käännöstoimistojen liiton BQTA:n isännöimä konferenssi kokosi Euroopan sydämeen ennätysmäärän osallistujia. Painopisteenä oli käännösliiketoiminnan haasteiden ja parhaiden käytäntöjen lisäksi EU:n ja julkisen sektorin käännöshankinnat sekä käännöstoimintaan, monikieliseen viestintään ja alan koulutukseen liittyvät julkiset hankkeet.

On tärkeää pysyä ajan tasalla alan kehityksestä ja verkottua kansainvälisesti, jotta voimme tarjota omille asiakkaillemme mahdollisimman hyvää palvelua, totesi konferenssiin osallistunut Marisin toimitusjohtaja Maarit Satukangas-Pohjola.

Lue lisää konferenssista: http://www.euatc.org/conference/

euatc

 

Haluatko lisätietoja monikielisestä viestinnästä? Tilaa uutiskirjeemme niin saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.