Lahden Seudun Kehitys LADECin  Kasvua kansainvälistymällä -tapahtuma järjestettiin Lahden tiede- ja yrityspuistossa 19.9.2013.

Tapahtumassa esiteltiin julkisten organisaatioiden tarjoamia kansainvälistymispalveluita sekä kuultiin esimerkkejä yritysten toiminnasta kansainvälisillä markkinoilla.

Ferroplan Oy:n markkinointipäällikkö Minna Patosalmi kuvasi yrityksen kokemuksia liiketoiminnasta muun muassa Latviassa, Vietnamissa ja Venäjällä.

Taloustutkimus Oy:n Pasi Huovinen kertoi esityksessään, että markkinatutkimus on nykypäivänä erittäin kansainvälistä ja verkottunutta toimintaa. Etukäteen tehtävä markkinatutkimus varmistaa, että markkinointi- ja myyntitoimet kohdistuvat tarkoituksenmukaisesti.

Maris Multilingualin toimitusjohtaja Maarit Satukangas-Pohjola piti puheenvuoron aiheesta “Monikielisyys kansainvälisessä liiketoiminnassa”. Esityksessä kuvattiin, millaisissa liiketoimintatilanteissa kieliversioita tarvitaan ja mitä lisäarvoa ne tuottavat kansainväliseen toimintaan.

Mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi paikalla oli kansainvälistymisen asiantuntijoita, jotka tarjosivat vastauksia ja neuvoja kansainvälistymiskysymyksiin, sekä markkinointipalveluja tarjoavia yrityksiä. Tapahtuman ohjelma on nähtävissä täällä.

ladec

 

Haluatko lisätietoja monikielisestä viestinnästä? Tilaa uutiskirjeemme niin saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.