Miten kielipalvelut muuttuvat ja kuinka palvelut kehittyvät lähitulevaisuudessa? Mitä työkaluja kansainvälistyvälle yritykselle on tarjolla?

Näihin kysymyksiin etsittiin vastauksia Marina Congress Centerissä Helsingissä järjestetyssä Kites-symposiumissa 31.10.2013, joka kokosi noin 130 kielipalveluiden tarjoajaa, käyttäjää ja sidosryhmien edustajaa keskustelemaan kielipalveluiden tulevaisuudennäkymistä.

Kieliala on murroksessa, ja uusia palveluita kehittyy muun muassa asiakkaiden vaatimusten ja teknologian tarjoamien mahdollisuuksien lisääntyessä. Globalisaatio vauhdittaa koko alan kasvua, ja kieliteknologia pyrkii tarjoamaan ratkaisuja lisääntyviin tiedonvälityksen ja monikielisen viestinnän tarpeisiin.

Korkeatasoisissa esityksissä kuultiin muun muassa Euroopan komission Kimmo Rossin katsaus EU:n rahoittamiin kieliteknologiaohjelmiin. Microsoftin Will Lewis pohti esityksessään käännösten vaikutusta arkielämään sekä huolellisesti mukautettujen konekäännössovellusten tarjoamia mahdollisuuksia.

Iltapäivän aikana käsiteltiin muun muassa kieliteknologian ja sisällönhallinnan sovelluksia, digitaalisen median seurantaa, käännösalan trendejä sekä kielipalveluiden toimittajien roolia ja palvelutuotannon malleja liiketoimintaympäristön muuttuessa.

Päivän kuuma aihe oli ”Big Data”, joka tarkoittaa digitaalisten tapahtumien, automaattien, viestien ja digitaalisen median synnyttämien käsittämättömän suurten ja järjestämättömien tietomassojen keräämistä, säilyttämistä ja analysointia. Big dataa pidetään mullistavana ilmiönä tietotekniikassa: se mahdollistaa arvokkaan tiedon jalostamisen kasvavasta ja monimuotoistuvasta datamassasta, mikä tarjoaaennennäkemättömiä hyötyjä esimerkiksi tieteessä ja yritysmaailmassa.

Lingsoft Oy:n Juhani Reiman esitteli konkreettisen kieliteknologisen sovelluksen puheentunnistuksen alalta esimerkkinään lääkärien sanelujen purkamiseen kehitetty ratkaisu.

Lue lisää tapahtumasta napsauttamalla linkkiä http://www.lcf.fi/ajankohtaista/kites-symposium-2013/ohjelma/.

kites

 

Haluatko lisätietoja monikielisestä viestinnästä? Tilaa uutiskirjeemme niin saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.