Helsingin yliopiston nykykielten laitos järjesti ”Meet the LT Industry 2017” -tapahtuman Metsätalossa 10.10.17. Tapahtuman tarkoituksena oli tarjota yliopiston opiskelijoille ja kieliteknologian alalla toimiville yrityksille mahdollisuus tavata toisiaan. Maris Multilingual oli yksi tilaisuuteen kutsutuista yritysmaailman edustajista.

Tapahtumassa kuultiin toinen toistaan mielenkiintoisempia yritysten ja kieliteknologian sovellusten esittelyjä sanakirja- ja termikantasovelluksista kohdennettuun analytiikkaan ja tekstinlouhintaan.

Alalla eletään jännittäviä aikoja, sillä kieliteknologia on ottanut viime aikoina merkittäviä kehitysharppauksia. Uusia mahdollisuuksia tuovat muun muassa neuroverkkotekniikka ja tekoäly. Näyttää myös vahvasti siltä, että kansainvälisen viestinnän ja julkaistun tiedon määrä lisääntyy edelleen, joten siihen liittyville ratkaisuille on tilausta.

Valtaosa kuulijoista oli kieliteknologian opiskelijoita, jotka saivat näin mahdollisuuden luoda kontakteja yritysmaailmaan ja etsiä harjoittelu- ja työpaikkoja. Luonnollisesti myös yritykset hyötyvät rekrytointimahdollisuuksista ja verkottumisesta niin opiskelijoiden kanssa kuin keskenään.

– Nuorten opiskelijoiden tapaaminen on aina inspiroivaa, ja parhaimmillaan tällaisista kohtaamisista voi syntyä meitä kaikkia hyödyttävää synergiaa, totesi Maris Multilingualin toimitusjohtaja Maarit Satukangas-Pohjola.

 

Haluatko lisätietoja monikielisestä viestinnästä? Tilaa uutiskirjeemme niin saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.