Marisin tehokas tiimi takaa käännösprojektisi onnistumisen
Marisissa on tehokas ja asialleen omistautunut ydinorganisaatio, joka hoitaa käännösprojektien kaikki vaiheet alusta loppuun asti – luotettavasti ja asiantuntevasti. Palvelemme sinua suomeksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi.

Ydintiimiimme kuuluvat Maarit, Laura, Noora, Teija, Jenni, Erika ja Alma. Tiimimme toimii tiiviissä yhteistyössä kansainväliseen kumppaniverkostoomme kuuluvien ammattilaisten kanssa, jotka ovat oman kielensä ja kulttuurialueensa asiantuntijoita.

MaaritMaarit Satukangas-Pohjola on Maris Multilingualin perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan käännösalan maisteri ja on työskennellyt käännösalalla eri tehtävissä vuodesta 1986.

Maarit on myös aktiivisesti mukana käännösalaan ja yrittäjyyteen liittyvässä järjestötoiminnassa. Hän toimi Suomen käännöstoimistojen liiton puheenjohtajana vuosina 2009–2011 ja osallistui myös alan eurooppalaisen kattojärjestön EUATC:n toimintaan muun muassa Helsingissä 2012 järjestetyn kansainvälisen konferenssin järjestelytyöryhmän johdossa. Tällä hetkellä Maarit on mukana Kites ry:n hallituksessa ja toimii Lahden Yrittäjien hallituksessa varapuheenjohtajana.

LauraLaura Savolainen on Turun yliopiston ranskan kääntämisen ja tulkkauksen linjalta valmistunut filosofian maisteri ja erikoistunut muun muassa gastronomisiin teksteihin ja ruokaterminologiaan.

Laura toimii Marisissa käännösprojektien vetäjänä ja kääntäjänä. Hän kääntää englannin-, ruotsin- ja ranskankielisiä tekstejä, oikolukee suomennoksia ja vastaa aloittelevien kääntäjien koulutuksesta.

Maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen Laura kiinnostui perinnerakentamisesta, kotiutui hämäläiseen pikkukylään ja kunnostaa nyt lähes satavuotiasta hirsitaloa.

NooraNoora Sjöberg toimii Marisissa kääntäjänä ja koordinaattorina. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta pääaineenaan englannin kieli ja kääntäminen ja sivuaineenaan saksan kieli ja kääntäminen sekä mediakulttuuri ja viestintä.

Noora on kiinnostunut erityisesti tekniikkaan, markkinointiin ja lääketieteeseen liittyvistä käännöksistä. Lisäksi hän koordinoi kansainvälisiltä asiakkailta tulevia käännösprojekteja ja on auktorisoitu kääntäjä kieliparissa englanti-suomi.

Juuriltaan varsinaissuomalainen Noora viettää vapaa-aikansa käsitöiden, kaunokirjallisuuden ja sisustamisen parissa.

TeijaTeija Matilainen toimii Marisissa kääntäjänä ja koordinaattorina. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta englannin kielen ja kääntämisen linjalta. Sivuaineinaan Teija on opiskellut muun muassa saksaa, ruotsia ja suomea.

Erikoisaloista matkailu on tullut Teijalle tutuksi sivuaineopintojen ja työkokemuksen myötä, ja hän on auktorisoitu kääntäjä kieliparissa englanti-suomi. Työn ohella hän on suorittanut yritysjuridiikan perusopinnot ja venäjän alkeisopintoja.


JenniJenni Kosonen toimii Maris Multilingualissa projektikoordinaattorina sekä asiakaspalvelutehtävissä.

Jenni on valmistunut tradenomiksi Lahden ammattikorkeakoulun liiketalouden koulutusohjelmasta ja hän tuli harjoittelijaksi Marisiin toukokuussa 2015.

Jenni käyttää työssään sujuvasti suomea ja englantia. Kielistä ja kulttuureista kiinnostunut Jenni osaa lisäksi ruotsia ja hieman espanjaa ja harrastaa vapaa-ajallaan käsitöitä sekä viherkasvien keräilyä ja hoitoa.


ErikaErika Hyttinen toimii Marisissa koordinaattorina. Hänen tehtäviinsä sisältyy asiakaspalvelu- ja markkinointitehtäviä sekä alihankkijoiden ja yhteistyökumppaneiden rekrytointia.

Erika on valmistunut tradenomiksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulun johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmasta. Opinnoissaan hän erikoistui yritys- ja yhteisöviestintään.

Vapaa-aikaansa Erika viettää musiikin parissa kuunnellen ja soittaen. Musiikin lisäksi eläimet ovat Erikalle tärkeitä, erityisesti oma 10-vuotias shetlanninlammaskoira.

AlmaAlma Tuominen on Itä-Suomen yliopistosta englannin kielen ja kääntämisen linjalta valmistunut filosofian maisteri. Marisissa hän koordinoi monikielisiä käännösprojekteja ja kääntää englannista ja ruotsista suomeen.

Aiemmin Alma on työskennellyt muun muassa peliteollisuudessa käännöskoordinaattorina, kääntäjänä ja sisällöntuottajana.

Vapaa-ajallaan Alma tykkää uida, pyöräillä ja soittaa ukulelea. Lisäksi hän laulaa kuorossa.