Maris Termit -hakusovellusMonet asiakkaamme ovat toivoneet meiltä helppokäyttöistä ratkaisua terminologian hallintaan. Vastasimme tähän toivomukseen kehittämällä termienhallinnan kokonaisratkaisun, jossa yhdistyy termien helppo Excel-pohjainen ylläpito sekä web-hakusovellus, joka on optimoitu toimimaan tietokoneella ja modernilla mobiililaitteella.

Maris Termit -sovelluksen avulla löydät nopeasti yrityksesi tärkeät termit sekä niiden käännökset ja selitykset.

Helppo ylläpito

Maris Termit -palvelun kehittämisessä johtoajatuksena on ollut keveys ja käytettävyys. Siksi siitä puuttuu monille termienhallintajärjestelmille ominainen raskassoutuisuus. Voit ylläpitää omia termejäsi juuri siellä, missä se luontevimmin onnistuu. Useimmille se tarkoittaa Excel-tiedostoa, mutta se voi olla muukin tiedostomuoto. Termien ylläpito ja päivitys tapahtuvat yhteistyössä Maris Multilingualin kanssa.

Kätevä termihaku

Termien haku ei ole pelkästään Excelin varassa, vaan sitä varten tarjoamme maksutta asiakkaidemme käyttöön itse kehittämämme web-hakusovelluksen. Se on web-selaimen kautta toimiva, kevyt ja erittäin helppokäyttöinen palvelu, jota voit käyttää tietokoneella tai matkapuhelimella missä ja milloin tahansa. Kun alat kirjoittaa hakusanaa, sovellus tarjoaa heti ehdotuksia. Valitse termiehdotus listasta, ja näet termin käännökset ja selitykset välittömästi.

Synkronoitu käännösmuistiin

Maris Termit -palvelun käyttämä termitietokanta on myös kaikkien kääntäjien käytössä, sillä se on synkronoitu MemoQ-käännösmuistiohjelmaan. Näin varmistetaan käännösten terminologinen yhtenäisyys ja ajantasaisuus helpolla ja kätevällä tavalla.

Näin se toimii:

  • Toimita meille haluamasi termit ja sanastot. Voimme tarvittaessa auttaa termistön kokoamisessa teksteistäsi.
  • Me viemme termistösi Maris Termit -tietokantaan.
  • Tietosi suojataan salasanalla, joten voit itse päättää, ketkä saavat niitä käyttää.
  • Sovelluksen käyttö ja termikannan ylläpito on asiakkaillemme maksutonta, mutta erillisestä terminologiatyöstä veloitamme työhön kuluvan ajan mukaan.

Kokeile itse!

Voit kokeilla termihaun toimivuutta Maris Termitin esittelyversiossa. Esimerkkisanastostamme voit etsiä muun muassa maiden, kuukausien ja viikonpäivien nimityksiä eri kielillä.

Ota yhteyttä, jos haluat käyttää sovellusta yrityksesi tärkeiden termien hallintaan ja jakamiseen tai haluat asiasta lisätietoja. Autamme mielellämme!

 

Lue myös:

Termien hallinta käytännössä

Termityöllä tehoa viestintään