Harald Pihl on vuonna 1912 perustettu metallurgian laaja-alainen asiantuntijayritys, jolla on vakiintunut maailmanlaajuinen toimittajaverkosto. Yrityksen valikoimiin kuuluvat muun muassa äärimmäisiä olosuhteita kestävät erikoismetalliseokset, levyt, nauhat, tangot, langat, putket ja hitsauslisäaineet, joita se toimittaa kaikkialle maailmaan.

Kansainvälinen toiminta edellyttää asiantuntevaa ja toimivaa monikielistä viestintää, ja yritys halusi julkaista verkkosivustonsa useilla kielillä. Maris toimitti Harald Pihlin verkkosivustolle suomen-, ranskan-, saksan-, puolan-, espanjan- ja turkinkieliset käännökset.

Episerver-sisällönhallintajärjestelmän avulla rakennettu sivusto on laaja ja monipuolinen ja sisältää runsaasti muun muassa päivittyviä tuotetietoja, mikä asetti vaatimuksia kieliversioiden toteutukselle. Verkkosivuprojekteissa on muiden asioiden ohella ratkaistava, mikä on paras tapa syöttää käännetyt sisällöt julkaisujärjestelmään ja ylläpitää niitä jatkossa. Tietojen syöttäminen laajalle sivustolle voi olla työlästä, aikaa vievää ja virhealtista, jos se tehdään manuaalisesti.

Projektin alussa konsultoimme asiakkaan verkkosivutoimittajaa teknisten edellytysten optimoimiseksi laajan monikielisen sivuston käännöstyötä ja ylläpitoa varten. Tämän yhteistyön tuloksena käyttöön saatiin automatisoitu prosessi sisältöjen vientiin ja valmisteluun käännöstyötä varten ja käännettyjen versioiden vientiin takaisin julkaisualustalle.

Menettely mahdollisti modernien työkalujen ja -menetelmien käytön varsinaisessa käännöstyössä, mikä muun muassa nopeuttaa ja helpottaa huomattavasti myös tulevia päivityksiä.

”Kääntäjät selvästi osasivat asiansa ja prosessi sujui kaikin puolin jouhevasti. Tytäryhtiöidemme asiantuntijat kävivät käännökset läpi ja olivat erittäin tyytyväisiä käännösten laatuun. Vaikka meillä on teknistä koulutusta ja taustaa, tietyt monimutkaiset tekniset kuvaukset ovat vaikeita kääntää. Tässä Maris onnistui tosi hyvin”, totesi Kristian Seppänen Harald Pihl Finlandilta.

 

Monikieliset verkkosivut kansainvälisesti toimivalle yritykselle