Riippumaton yhdysvaltalainen Common Sense Advisory -tutkimuslaitos (CSA Research ) on havainnut, että liiketoiminnan taloudellinen menestys ja monikielisyys, erityisesti yrityksen verkkosivustolla tarjottava kielivalikoima, ovat selkeästi yhteydessä toisiinsa.

Useimmat globaalisti menestyvät yritykset, kuten McDonalds ja H&M, julkaisevat sisältöä useammilla kielillä kuin heikommin menestyvät  kilpailijansa.

CSA Research tutki maailman suurimpia yrityksiä ja suosituimpia verkkosivustoja kahdeksan vuoden ajan. Tutkituista 2407 sivustosta 1506 oli monikielisiä ja ne sisälsivät keskimäärin 9,2 kieltä. 10 % tutkituista sivustoista ei sisältänyt lainkaan englanninkielistä versiota.

Global Website Assessment Index 2015 -raportissa kuvatut havainnot osoittivat, että liiketoiminnan taloudellinen menestys ja monikielisyys, varsinkin verkkosivustolla julkaistujen kieliversioiden lukumäärä korreloivat vahvasti keskenään. Olivatpa monikielisten sivustojen kieliversiot sitten paikallisesti tuotettuja tai käännettyjä, ne paransivat tutkimuksen mukaan tuottavuutta.

Yleisesti ottaen yritykset, jotka julkaisevat sisältöä usealla kielellä, menestyvät paremmin kuin ne, jotka eivät tarjoa verkkosisällöstään lainkaan eri kielille lokalisoituja versioita.

Lisätietoja tutkimuksesta on saatavana englanninkielisessä artikkelissa: Research Study Finds Strong Correlations Between a Brand’s Financial Performance and Website Multilingualism.

Haluatko lisätietoja monikielisestä viestinnästä? Tilaa uutiskirjeemme niin saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.