Keskuskauppakamarin ja 19 kauppakamarin yhdessä järjestämä Kauppakamareiden kansainvälistymisviikko -verkkotapahtuma on käynnissä parhaillaan tällä viikolla. Se tarjoaa runsaasti asiaa, vinkkejä, rohkaisua ja esimerkkejä kansainvälistymisestä kasvua hakeville suomalaisyrityksille.

Viikon aloitustilaisuudessa 4.10.2021 keskusteltiin viennin tämänhetkisestä tilasta ja uudesta arjesta koronan jälkeen sekä pohdittiin keinoja saada vienti kasvuun. Sitä piristävät koronapandemian helpottaminen, eri maiden talouden elvytystoimet sekä yhteiskuntien asteittainen avaaminen. Tässä markkinatilanteessa suomalaisyritysten kannattaa hyödyntää viipymättä uudet vientimahdollisuudet.

Osa yrityksistä on pystynyt kasvattamaan liiketoimintaansa myös hankalassa pandemiatilanteessa. Yksi tällainen on Lahdessa pääkonttoria pitävä Lunawood Oy. Yhtiön toimitusjohtaja Arto Halonen paljasti yhden menestystekijän: markkinointitiimi tehnyt kovaa työtä ja yritys on onnistunut saamaan uusia asiakkaita ulkomailta, vaikka heitä ei ole pystynyt tapaamaan kasvokkain.

 

Markkinoi, markkinoi, markkinoi!

Arvokkaita vinkkejä, joiden avulla suomalaisyritykset voivat vastata kovaan kansainväliseen kilpailuun, antoivat Halosen lisäksi Finnairin CFO Mika Stirkkinen ja alivaltiosihteeri Nina Vaskunlahti.

Halonen kehottaa panostamaan digitalisointiin ja markkinointiin, jotta brändin saa kuuluviin ja näkyviin. Se ei ole kulu vaan investointi!

Finnairin markkinointia on sanottu turhan ujoksi, mutta Vaskulahden mukaan vaatimattomuus ei kansainvälisillä markkinoilla kaunista. Tuotteesta ja osaamisesta kannattaa kertoa reippaasti. Lisäksi hän kehottaa tekemään taustatyöt hyvin, valmistautumaan huolellisesti sekä käyttämään rohkeasti Suomi-brändiä, joka on maailmalla vahva ja luotettu.

Moderaattorina kansainvälistymisviikon aloitustapahtumassa oli Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka. Tapahtuma jatkuu viikon ajan ja tarjoaa päivittäin uutta, mielenkiintoista ohjelmaa.

 

Haluatko lisätietoja monikielisestä viestinnästä? Tilaa uutiskirjeemme niin saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi!