Kieli viitoittaa tietä menestykseen, totesi Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck Lahden Kaupungintalossa 4.3.2014 järjestetyssä USA Connect -tapahtumassa, jonka tavoitteena oli uusien verkostojen ja yhteistyökumppanuuksien luominen suomalaisten ja yhdysvaltalaisten yritysten välille.

Kielellä on valtava voima: sillä sekä kuvataan omia ajatuksia, mutta se myös muokkaa ajattelutapaamme, kertoi suurlähettiläs Aristoteleen ajatuksia mukaillen. Esimerkiksi suomen sana epäonnistua tarkoittaa onnistumisen puuttumista, kun taas vastaavasti englannin failure on vain yksi askel matkalla kohti menestystä. Vertaus kuvaa näiden kahden maiden suhtautumista yrittämiseen.

Yhdysvalloissa yrittämistä arvostetaan ja siihen rohkaistaan hankaluuksista huolimatta. Suurlähettiläs vertaa yrittämistä jääkiekkoon: pelissä lauotaan väsymättä uudestaan ja uudestaan, kunnes maali viimein syntyy. Asennetta kuvaa kanadalaisen jääkiekkoilijan Wayne Gretskyn toteamus: En ole saanut maaliin yhtään niistä laukaisuista, jotka jätin tekemättä.

Kaupungintalolla järjestetyn tilaisuuden avasi Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Puheiden jälkeen jakauduttiin keskusteluryhmiin, joissa haarukoitiin lahtelaisyritysten tarpeita ja kiinnostusta liiketoimintaan tai yhteistyöhön amerikkalaisyritysten kanssa.

Yhdysvaltain lähetystö Helsingissä tarjoaa apua, tietoa ja palveluja suomalaisyrityksille, jotka etsivät liikekumppaneita ja -mahdollisuuksia Yhdysvalloista. Lue lisää lähetystön suomalaisyrityksille tarjoamista palveluista täältä.

 

us_embassy_logo1

 

Haluatko lisätietoja monikielisestä viestinnästä? Tilaa uutiskirjeemme niin saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.