Maris Multilingual tukee kansainvälistä Translators without Borders -järjestöä. Siten voimme auttaa äärimmäisen köyhissä oloissa tai kriisitilanteessa eläviä ihmisiä.

Translators without Borders tukee humanitaarista avustustyötä köyhyydestä ja kriiseistä kärsivillä alueilla mahdollistamalla tiedon välittämisen kieleltä toiselle, sillä vaikeissa oloissa kielimuurit saattavat maksaa ihmishenkiä.

Kriisitilanteissa tiedotus on elintärkeää, ja kielimuurit voivat uhata avustustöiden onnistumista. Apu ei aina saavuta tarvitsijoita, sillä tietoa on usein saatavana vain kielillä, joita avustettavat eivät ymmärrä. Vastaavasti ajantasainen tieto hädästä auttaa kohdistamaan avustustoimet oikein.

Käännösapua tarvitaan kipeästi myös kehitysmaissa, joissa sairaita lapsia menetetään lääkärien ja tiedon puutteen vuoksi: vanhemmat eivät tiedä, miten toimia, sillä tietoa joko ei ole saatavana tai se on kielellä, jota he eivät ymmärrä.

Translators without Borders toimittaa tuhansien vapaaehtoisten ammattikääntäjien avustuksella maksutta erikielisiä käännöksiä humanitaarisille järjestöille, kuten Doctors without Borders, Action Against Hunger ja Oxfam US. Siten avustusjärjestöt pystyvät keskittämään rajalliset resurssinsa varsinaiseen avustustyöhön ja esimerksi lääketieteellisten välineiden hankintaan käännöspalvelujen sijasta.

Lisäksi järjestöllä on Kenian Nairobissa koulutuskeskus, jossa koulutetaan swahilin ja muiden 42 Keniassa puhutun kielen kääntäjiä terveydenhuoltoalalle.

 

 

Haluatko lisätietoja monikielisestä viestinnästä? Tilaa uutiskirjeemme niin saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.